Teknolojinin Fazlası Konsantrasyona Mani

0
1013

Maliyeti çok düşük olan bir tableti çocuğunuzun önüne koyduğunuz zaman o an için tüm dertten kurtulduğunuzu sanıyorsunuz ancak bunun sonuçlarını düşündüğünüzde ne yazık ki korkunç sonuçlar ile karşılaşıyorsunuz….

Maliyeti çok düşük olan bir tableti çocuğunuzun önüne koyduğunuz zaman o an için tüm dertten kurtulduğunuzu sanıyorsunuz ancak bunun sonuçlarını düşündüğünüzde ne yazık ki korkunç sonuçlar ile karşılaşıyorsunuz.

Yaşanılan en en önemli sorunlardan biri de dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu. Bu sorun zaten günümüzde yediğimiz yemekten, içtiğimiz sudan ya da şehir hayatının karmaşasından organik olarak artıyor fakat dijital teknolojiler bunu daha da tetikliyor. Sebebi ise çok basit; bir ekranın karşısında oturup çok yoğun zihinsel içerik almamız ve bedenimizin tamamen hareketsiz kalması zihin faaliyetlerimizin zaman içinde bozulmasına neden oluyor.

Ayrıca çok değerli Prof. Sinan Canan’ın dediği gibi; ”Bugün dijital içeriklerdeki en önemli problem; çocuğun birşeyden sıkıldığı zaman ekranın sağ üst kösesinde yer alan “x” işaretine basarak kapatabilmesi.” Çocuk, kendi yarattığı sanal dünyada istediğini açıp kapatınca hiçbirşeye sabredemez hale geliyor. 40 dakikalık derslerde, çocukların dikkat
süreleri 3 dakikanın altında düşüyor ve ne yazık ki gerçek dünya sıkıcı bir yere dönüşmeye başlayınca bu dünyayı “x” işaretine basıp kapatamadıkları için dijitale kaçarak orada kayboluyor, hatta bağımlı hale gelebiliyorlar.

Bu ve diğer tüm bağımlılıklar için geçerli olan çok basit bir çözüm var; diğer insanlarla gerçek, besleyici, olumlu ilişkiler kurmak. İnsan türünün hayatta kalmasındaki en önemli tercih olan bir aileniz, sizi koşulsuz seven ufak bir dost ve arkadaş çevreniz yani küçük bir insan topluluğunuz varsa bunların hepsine karşı dirençli oluyorsunuz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz